wtorek, 5 lipca 2011

Moje crostini

 Oto szybka i prosta przekąska z kuchni włoskiej.


Crostini
Kromki chleba tostowego opiekłam w tosterze potem przetarłam czosnkiem i  przecielam na trojkąty. Pomidor pokroiłam (na tyle na ile umiałam) drobno. Dodałam listki bazyli porwane, oliwe, ocet i pieprz. Wymieszałam i ułozyłam na trójkatach z kromek, ozdobilam bazylią (ale tylko do zdjęcia),  posypałam jeszcze raz pieprzem i zjadłam, marudzac ze zrobiłam sobie za mało:) Nastepnym razem dodam na góre troche fety.
  • 2 kromki chleba tostowego
  • pomidor
  • kilka listkow bazyli
  • łyzeczka oliwy z oliwek (z dodatkiem oregano)
  • odrobina octu balsamicznego
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • kawałek ząbka czosnku



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz