czwartek, 17 listopada 2011

Smażona biała kiełbasa

Dzisiejsza propozycja w ramach akcji "Gotujmy po polsku", której patronem jest serwis zPierwszegoTloczenia.pl to również potrawa z kuchni staropolskiej, prosta pyszna biała kiełbasa. Przepis z książki "Kuchnia Polska 1001 przepisów" Ewy Aszkiewicz.





Smażona biała kiełbasa 


4 białe parzone kiełbasy
2 czerwone cebule
łyżka smalcu
ogórki kiszone


Rozgrzać smalec na patelni, dodać kiełbasy, obsmażyć  na rumiano. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na  wierzchu kiełbasy, przykryć pokrywką i dusić kilka minut do zrumienienia cebuli. Wymieszać wszystko razem. Pokroić kiełbasę na kawałki, dodać pokrojone w plastry ogórki i podać danie z pajdą chleba. 


2 komentarze:

  1. Zapraszam do mnie po wyróżnienie, jeśli masz ochotę puść zabawę dalej. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. To dało mi wielkie pigwy, i przepis, że nie jestem szczęśliwy, jestem bardzo chwyta! z góry dziękuję
    I na pokład dobry przepis już rozpatrywane witryny takie jak ten http://le-couscous-marocain.com

    OdpowiedzUsuń